15/12/11

XORNADAS GASTRONÓMICAS: A COCIÑA DE CUNQUEIRO

Continuamos celebrando o centenario do nacemento de Álvaro Cunqueiro. E que mellor forma de facelo que degustando uns estupendos pratos elaborados con produtos gastronómicos citados polo escritor nas súas obras. Non só en A cociña galega senón tamén en: Merlín e familia, Si o vello Simbad volvese ás illas, Tesouros novos e vellos, Crónicas do Sochantre ...

O alumnado de Hostalería do noso centro elaborou un estupendo menú: polbo á feira, arroz con berberechos, orella frita, lacón con grelos..., e como non: torta de Mondoñedo.

Para relacionar cociña e literatura ocorréusenos a idea de facer uns servilleteiros con citas de obras do escritor alusivas á cociña así como tamén identificar cada mesa cunha obra do autor, cuxa portada do libro figuraba na carta. Amosámosvos estas fotos para que vexades cal foi o resultado.









No hay comentarios:

Publicar un comentario